Een overzicht van de verschillende activiteiten en bezigheden van wijkraad de Waluwe in 2018:

• De wijkraad bestaat na een kleine bestuurswisseling nog steeds uit 6 leden.
  • Contact en informatie-uitwisseling met andere wijk- en dorpsraden.
  • Contact en samenwerking met het bestuur van de Zaltbommelsche IJsclub.
  • Meelezen over de ontwikkelingen omgevingsoverleg chemiebedrijf SACHEM.
  • Bijwonen informatiebijeenkomsten van de gemeente Zaltbommel op het gebied van positieve gezondheid, buitendienst en verkeer.
  • Organiseren Sint Maarten feest op 11 november.
  • Ophangen van hanging-baskets aan lantaarnpalen op de Wichard van Pontlaan en de Fiep Westendorplaan. Dit was mogelijk door het indienen van een aanvraag voor financiering uit het gemeentelijke projecten-budget.
  • Verdelen van de laatst beschikbare kroonringen voor het ophangen van plastic-zakken aan lantaarnpalen.
  • Organiseren van het zomerfeest op 1 juli op het parkeiland met gebruik van de voorzieningen van de ijsclub en medewerking van Spel&.
  • Enquête onder de wijkbewoners om de wensen op het gebied van leefbaarheid te inventariseren.
  • Begeleiden van het onderzoek naar het verbeteren van de verkeerssituatie op het Fiep Westendorpplein door leerlingen van afdeling Technasium van het Cambium College.
  • Overleg met de gemeente en bewoners over snelheidsbeperkende maatregelen op de Wichard van Pontlaan.
  • Verspreiden van 30 KM-container stickers om de maximum snelheid in de wijk onder de aandacht te brengen.
  • Bemiddelen bij de vorming werkgroep WhatsApp-buurtpreventie met als resultaat het realiseren van buurtpreventie borden in de wijk.
  • Start gemaakt met op opstellen van een gebiedsplan.
  • Start gemaakt met inrichten van website.
  • Financiële steun aan: de inrichting van het nieuwe schoolplein van Brede School De Waluwe, Sinterklaasintocht en color-run.

Wij hopen dit jaar een vervolg te geven aan bovenstaande activiteiten. Aanvullingen, ideeën, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom. U kunt deze mailen naar info@wijkraaddewaluwe.nl.